Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gills smarriga falukorvgryta med blomkål och senap

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta recept gjorde jag igår och det blev poppis i vår familj. Gott med mycket grönsaker och senap. Snabbt och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven i stavar eller bitar. Fräs den i smör och strö över mjölet. Häll i vatten, buljongtärningar, mjölk och grädde. Koka upp.
  2. Lägg i blomkål, broccoli, och rör ner senapen. Koka i 3-5 minuter. Lägg i resten av ingredienserna förutom persiljan och smaka av med kryddorna och låt det koka några minuter. Ta i persiljan när allt är klart.
  3. Servera helst kokt potatis eller färsk pasta till och lite senap. Vill du ha lite sting så ta nån nypa cayennepeppar i.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Sandra-Louise 3 juli 2008

    MM den godaste falukorvgryta jag ngn sin smakat. Mycket mycket god var den. Åt så jag knappt kunde röra mig. haha ;)

  • Mobbaren91 3 juli 2008

    gott som fannenn asså

  • Mobbaren91 3 juli 2008

    Jätte gott mamma

  • Evia 3 juli 2008

    Det var gott. Tack för tipset. Bra att variera med man e ju tråkig när det är korv.

  • Mobbaren91 3 juli 2008

    så då vad det dax igen jag komm hem idag o gill hadde lagat denna rätt ja det e inte så konstigt att man börjar o lägga ut det va underbart o äta mycket god

  • SEAbjrpn 4 juli 2008

    Tach för receptet den är säkert god Kram SEA

  • marielotta 20 augusti 2008

    Hej, God falukorvgryta. Jag valde att servera broccoli och blomkål för sig. Använde mig också av Milda mat extra som är 4 % grädde och passar maken som viktväktar. Ett barn tyckte inte om det. Nummer två tyckte att det var för snällt, och barn nummer tre tog två portioner.

  • mammis 28 juli 2012

    Supergod mat..familjen åt med god aptit, detta ska jag göra fler gånger :)

  • Gillsan 28 juli 2012

    Åh tack så mycket den är enkel att göra och blir uppskattad vad kul att ni tyckte om den:)

  • Gillsan 28 juli 2012

    Ett tips den blir lika god om du byter ut korven mot strimlad kassler:)

  • Garposkennel 19 september 2012

    Jättegott.Hade endast ljus senap hemma.Får prova grov nästa gång och se om det är någon skillnad på smaken. Tack för ett gott recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.