Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gills smörgåstårta

(6 kommentarer)  
Gills smörgåstårta Gills smörgåstårta Gills smörgåstårta
 • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Denna är enkel att göra och räcker till många. Billig och mättande.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Ta en stor plåt eller bricka och lägg ut 3 ½ brödsivor åt ett håll och 4 skivor åt andra hållet så plåten blir täckt. Om du vill kan du skära av kanterna. Bred smör på alla brödskivorna på alla 3 laven. Bred ut hälften av tonfiskröran på första lavet och sedan lägger du bröd ovanpå. Sen tar du fyllning 2 och brer ut på bröden, spara lite av fyllningen.
 2. Bred ut resterande av tonfiskröran och resten av fyllning två. Lägg sedan bröd ovanpå. Täck kanterna runt om med den kokta skinkan, du kan bre lite av fyllningen på kanterna så fastnar skinkan bättre.( Jag lägger bara en bit på kanten och låter den hänga ner ). Lägg sedan salladsblad över hela tårtan och de skivade äggen i ett kors. Lägg på de skalade räkorna på två av fälten och sedan gör du rosor av den tunnskivade skinkan och lägger den på de andra två fälten. Strö persilja över skinkan.
 3. Ta lite mer än hälften av gurkan och skiva den i halvmånar och lägg skivorna på varje sida om äggen. Resten av gurkan ska du skiva på snedden så du får 6 skivor som du ska lägga ihop med citronen som du har skivat. snurra dem och lägg dem på räkorna och en dillkvist på. Dela tomaterna i klyftor och lägg ut dem på skinkan.
 4. Tips: När jag vill ha tårtan lyxigare lägger jag på rom på äggen, ostkuber med vindruvor på tandpetare runt om hela tårtan, rostbiff med rostad lök och kallrökt lax m.m. på tårtan, fantasin har inga gränser.

Liknande recept

Kommentarer (6)

 • peppsi 6 juni 2009

  hej sparade din smörgåstårta+din tonfisk röra ska göra den längre fram i somma den såg god ut

 • king200 6 juni 2009

  jag smakade den o den var helt underbar som vanligt när det gäller gill

 • Evia 6 juni 2009

  Denna superba tårta fick vi till kvällsmat igår och den var så smarrigt god. Tackar så mycket. Det får du gärna göra om. Kramis

 • Starfight 19 juni 2009

  Ojoj, vad god den blev. Tack för ett grymt recept :)

 • BeritI 21 april 2012

  Tack för bra recept

 • Angelika 18 juni 2018

  Denna smörgåstårta va så god, den gick åt . Gjorde den till 15-20 pers, gjorde 2 st , blev ingenting över . Så det blir igen nu till sambons 50 års dag

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.