Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ginger stem biscuits

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Sega, kryddiga ingefärskakor som passar bra på julbordet. Självklart kan du baka och servera dem året runt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjölet med mald ingefära, bikarbonat och salt. Vispa smöret tillsammans med farin- och socker till en jämn smet. Rör ner ägg och sirap och arbeta till sist ner mjölblandningen. Låt degen vila i kylskåpet i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skär den kanderade ingefäran i små bitar. Ta ut degen ur kylen och rulla den till köttbullsstora bollar. Platta till bollarna och tryck ner 3-4 små ingefärsbitar i varje kaka. Vänd kakorna i socker och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.