Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gingravad lax

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Tycker man om gravad lax är detta ett mycket gott alternativ till den klassiska varianten med peppar och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur laxen till två sidfiléer. Ta bort småbenen i sidorna med plattång, men låt skinnet sitta kvar. Blanda salt, socker, peppar och enbär. Droppa ginen på filéernas köttsidor. Lägg cirka hälften av kryddblandningen på ena köttsidan, lägg andra filébiten med köttsidan ”skavfötters” tätt mot den första. Klappa in resten av kryddorna på skinnsidorna och lägg den dubblade filén i en plastpåse. Förslut och lägg i en form (om den skulle läcka) i kylen 2 dygn. Vänd påsen flera gånger under tiden. Skär filéerna i tunna skivor med böjlig vass kniv.
  2. Har laxen inte varit fryst förut bör den frysas 5 dygn (gärna skivad, för enkel portionerings skull) för att ta död på eventuella parasiter.
  3. Servera enbärssmakande gingravad lax med avokadosås: Mixa 1 st urgröpt avokado med saften av 1 lime, rör för hand i 1 dl gräddfil, ¾ tsk salt, 3 droppar tabasco och 2 msk finklippt dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.