- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Oemotståndlig saftig chokladkaka med frosting.
Kräver en stor rund kakform om ca 2-3 liter, räcker väl till 10 personer.
Instruktioner
- Kakan:
Blanda ihop mjöl, bikarbonat, salt och socker i en bunke.
- Smält margarin tillsammans med kakaopulver och vatten i en kastrull, låt koka ihop under omrörning.
- Häll detta över mjöl och sockerblandningen, rör om och tillsätt filmjölk, ägg och vaniljsocker. Blanda allt noga.
- Häll kakan i en stor, smord , 2-3 liters rund form. Baka kakan i 180 grader i ca 30-45 minuter, tills kakan känns torr.
- Gör frostingen under tiden. Smält margarinet i en kastrull tillsammans med kakao och filmjölk, låt koka upp under omrörning. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, blanda väl. Häll detta över den nygräddade kakan och låt svalna.
- Servera och njut!
Publicerat den
13 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar