Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassiker som är både enkel och snabb att göra. Originalreceptet är med jordgubbar, kiwi och banan, men det går givetvis att använda frukt efter egen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme. Skiva frukten och lägg den i ugnsfast form. Täck frukten med chokladen och gratinera under en riktigt het grill (ej undervärme) i cirka 5 minuter. Servera med vaniljglass. //Hemligheten med en bra Gino är att frysa chokladen innan man river den fint. Sen låter man chokladen ligga och torka i kylen, gärna 4-7 dagar. Då blir chokladen knäckigare när du gratinerar den.
  2. Gino skapades första gången på PA&Co i Stockholm.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mae288 15 maj 2008

    Blir verkligen gott. Jag har använt både färska blåbär och hallon med. Däremot använde jag GBs lightglass och det funkade jättebra.

  • chokladtryffel 23 maj 2009

    Blir supergott!! Jag äter den utan glass dock.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.