Nyttigt, uppfrächande gott och samtidigt busenkelt att göra!
Instruktioner
- Skiva frukten och lägg ut den på fyra rumsvarma tallrikar. Tallrikarna får inte vara kalla, då kan de spricka av ugnsvärmen. Strö chokladen över frukten och gratinera högt upp i ugnen i 225 graders övervärme. Chokladen ska smälta en aning och få lite gyllenbrun färg. Passa noga, det tar cirka 2 minuter.
Servera genast med vaniljglass.
- Hemligheten med en bra Gino är att frysa chokladen innan man river den fint. Låt sedan chokladen torka i kylen, gärna i flera dagar. Då blir chokladen ”knäckigare” när du
gratinerar den.
Publicerat den
25 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lättlagat (giller jag) och mumsigt. Använde banan (gillar inte jag), nactarin (super mumsigt), kiwi och jordgubbar. Min pojkvän hällde senare lite rom över, vilket gjorde det till betyg 5 för honom. Hans son tyckte 4, röstar själv 5. Är ju inte GI (är själv i fas 1), men man maste ju fa synda lite sa här i midsommar ;c)
Det var en enkel och god efterätt. Jag hade tjej träff och alla fick ta med varsin frukt. Så här hade vi Galia Honung Vatten melon passionsfrukt banan päron äpple apelsin ananas jordgubbar som varit frysta la dem på hushållspapper och tina. Sedan gjorde vi ett fat med vit choklad och ett med 86% Vill man ha sötare tar man den vita jag föredrar mörk:)