Njut pajerna nybakade. Du som tänker på smala linjen kan välja mager pajdeg, t ex med Kesella.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret i små bitar. Finfördela smöret i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt socker och ägg. Arbeta snabbt ihop till en deg. Vira in i plastfolie. Låt degen vila svalt ca 15 min.
- Skala och skär bananerna och kiwin i ca 2 cm stora bitar. Rensa och halvera jordgubbarna. Ta degen ur kylskåpet och dela den i bitar. Kavla ut varje bit på mjölad arbetsbänk, från mitten till kanterna, till rundlar, ca 17 cm i diameter.
- Lägg kiwi, bananer och jordgubbar i mitten av rundlarna. Vik över pajkanterna. Lägg pajerna på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 min. Riv chokladen fint på rivjärn. Fördela chokladen över frukten.
- Grädda ytterligare 5 min tills chokladen har fått lite färg. Servera pajerna varma med vaniljglass.
Publicerat den
10 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar