Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ginopajer

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Njut pajerna nybakade. Du som tänker på smala linjen kan välja mager pajdeg, t ex med Kesella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret i små bitar. Finfördela smöret i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt socker och ägg. Arbeta snabbt ihop till en deg. Vira in i plastfolie. Låt degen vila svalt ca 15 min.
  2. Skala och skär bananerna och kiwin i ca 2 cm stora bitar. Rensa och halvera jordgubbarna. Ta degen ur kylskåpet och dela den i bitar. Kavla ut varje bit på mjölad arbetsbänk, från mitten till kanterna, till rundlar, ca 17 cm i diameter.
  3. Lägg kiwi, bananer och jordgubbar i mitten av rundlarna. Vik över pajkanterna. Lägg pajerna på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 min. Riv chokladen fint på rivjärn. Fördela chokladen över frukten.
  5. Grädda ytterligare 5 min tills chokladen har fått lite färg. Servera pajerna varma med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.