Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ginspetsad marinad

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Passar bäst till fläskkött. Att det råkade bli gin som en av smaksättarna berodde på att jag köpt en ovanligt torr citron.

Ingredienser

Instruktioner

Tag fram en rymlig skål eller plastburk, där köttet du ska marinera ryms. Häll i olivolja, pressad citronsaft, Hoisin-sås, soja, HP-sås, tomatpuré, senap, gin, persillade, pressad ingefära (försök få mest saft från den, annars kan det bli beskt), lite vitlökssalt och svartpeppar i skålen/burken. Blanda ihop allt och lägg i köttet. Försök få marinad runt om alltihop. Det blir ännu bättre om man lägger köttet i en 3-liters fryspåse och häller marinaden över, knyter ihop och masserar påsen lite. Ställ in i kylskåp helst över natten, men minst 2 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.