Denna goa sallad gjorde alltid Gisela när det var grillfest på gång..eller annan bjudning. Tyvärr finns hon ej kvar bland oss andra längre, MEN hon var en fena i köket !! En gång på ett 30-års kalas så gjorde vi en jättestor sats i ett babybadkar !! Även till ett bröllop gjordes detta.
Instruktioner
- Använd helst "gammal potatis", då nypotatis/färskpotatis ej tar emot vätska så bra. Skala potatisen. Koka den i 20 min eller tills den är klar, beroende på storlek på potatisen.
Skiva den ner i en serveringskål. Koka ägg i ca 10 min, skala och hacka i småbitar. Gör likaså med den råa löken och falukorven. Även gurkan ska hackas i små bitar (går lika bra med ett halvt glas smörgåsgurka). Blanda ihop allt i serveringsskålen. Blanda även ner lite utav "saften" ifrän gurkglaset, ca 1/2 till 1 dl, allt efter egen smak. Blanda in majonäs ( och eventuellt crème fraiche för lättare smak) i serveringsskålen.Personligen tar jag lite mer än halva mängden majonäs och resten crème fraiche (ej lätt crème fraiche då den blir rinnig).
- Salta och peppra efter egen smak (styrka..) Blanda runt allt ordentligt i serveringsskålen och sätt in kallt i kylen över natten. Blir bäst smak om man låter den stå en natt i kylen så att allt "gojjsar" ihopa sig ordentligt !
- Ta ut den dan efter då det är dax för...Grillpartyt eller liknande...Vill man kan man finhacka gräslök och blanda i precis inann servering.
Publicerat den
25 juni 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vill tacka Renate Östergren som hade sparat detta excellenta receptet !!