Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gittans lysande gula fiskgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums!!! Det går att dryga ut grytan genom att servera den med potatis - då räcker den rätt långt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och strimla purjolöken och skala och hacka löken. Smält smöret i en stor gryta, fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och pressa sedan i vitlöken. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt allt fräsa en kort stund. TIllsätt vin och buljongtärning, koka ett par minuter och rör ner grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Sjud i en kvart.
  2. Låt musslorna rinna av. Skär fisken i munsbitar. Lägg i fisken och sjud i ytterligare sju minuter.
  3. Gör under tiden vitlöksmajonnäs: pressa vitlöksklyftorna och rör ihop dem med övriga ingredienser. Lägg ner räkor och musslor i fiskgrytan. Hetta upp och servera genast med vitlöksmajonnäs och varmt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.