Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gittas köttfärsrisotto

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Fick detta recept av en väninna och blev stormförtjust. Hon föreslog att rätten skulle ätas kall, men den är lika god varm. Kanske ingenting för känsliga magar då den innehåller både paprika, purjolök och cayennepeppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och salt. Lägg i fullkornsriset och matoljan och låt koka sakta i c:a 25 minuter.
  2. Skölj och hacka paprikaringarna i småbitar och strimla purjolöken. Fräs upp köttfärsen i margarinet, lägg i purjolöken och paprikan Krydda med 1/2 tsk salt, några stänk vitpeppar, kryddpeppar och cayennpeppar. Späd med aningens aning, vatten, rör om, Låt steka några minuter.
  3. Låt både ris och köttfärsröran svalna. Blanda ihop ris, köttfärsröra och blanda i créme fraiche
  4. Gott med sallad, gurka, rårivna morötter och tomater till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.