Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Är gjord på havrebotten i stället för sockerkaksbotten. Men absolut lika god om inte godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Havrebotten: Smält smöret och häll det hett över havregrynen. Rör om och låt grynen svälla en stund. Rör ner ägg, socker och mjölet blandat med bakpulvret.
  2. Bred ut smeten i en väl smord låda (vik själv av aluminiumfolie) ca 18 x 22 cm. Grädda i 175º 15-20 minuter. Lossa kakan försiktigt när den svalnat.
  3. Lägg havrebotten på ett ugnssäkert fat (låt gärna fatet stå så här i frysen under supén.
  4. Maräng: Vispa vitorna till hårt skum, häll sockret i en fin stråle under vispningen och vispa tills marängen är styv och blank.
  5. Täck botten med nätt och jämnt tinade hallon och lägg de båda glasspaketen ovanpå. Bred marängen över glassen så att alla ytor täcks väl.
  6. Strö över lite flisad mandel och grädda genast i 250-275º tills marängen har fin färg, 2-3 minuter. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zotiz 15 april 2009

    Mums! Dock ska bären vara tinade, Vi petade loss bären och värmde i micron, det var godast! Botten är såååå god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.