Är gjord på havrebotten i stället för sockerkaksbotten. Men absolut lika god om inte godare.
Instruktioner
- Havrebotten:
Smält smöret och häll det hett över havregrynen. Rör om och låt grynen svälla en stund. Rör ner ägg, socker och mjölet blandat med bakpulvret.
- Bred ut smeten i en väl smord låda (vik själv av aluminiumfolie) ca 18 x 22 cm. Grädda i 175º 15-20 minuter. Lossa kakan försiktigt när den svalnat.
- Lägg havrebotten på ett ugnssäkert fat (låt gärna fatet stå så här i frysen under supén.
- Maräng:
Vispa vitorna till hårt skum, häll sockret i en fin stråle under vispningen och vispa tills marängen är styv och blank.
- Täck botten med nätt och jämnt tinade hallon och lägg de båda glasspaketen ovanpå. Bred marängen över glassen så att alla ytor täcks väl.
- Strö över lite flisad mandel och grädda genast i 250-275º tills marängen har fin färg, 2-3 minuter. Servera genast.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums! Dock ska bären vara tinade, Vi petade loss bären och värmde i micron, det var godast! Botten är såååå god!