Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Görs alltid med sockerkaksbotten, vaniljglass och frukt eller bär och marängtäcke. Lättare att tillaga än man tror. Glace au four är franskt och betyder att rätten lagats i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skär ut sockerkaksbottnen lika stor som glassblocket och lägg sockerkaksbotten på ett ugnssäkert fat.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget.
  4. Lägg glassblocket på sockerkaksbottnen, lägg persikorna på glassen. Spritsa marängmassan vackert över alltsammans så att det täcker ordentligt. Sätt in fatet i ugnen ca 4-5 minuter eller tills marängen fått färg.
  5. Servera omedelbart tillsammans med färska bär, bärsås eller konserverad frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.