- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den här klassikern är lite pysslig att göra men imponerar garanterat på middagsgästerna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader grillvärme.
- Dela chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål.
- Sätt skålen över en kastrull med hett vatten och rör om tills den smält.
- Strö över lite mandel och ställ in formarna i den övre delen av ugnen i cirka 5 minuter. Passa noga, det går rätt fort.
- Pensla kakorna med chokladen på båda sidor och kyl ner.
- Bryt sockerkakan i mindre bitar och lägg ner i ugnsfasta portionsformar.
- Blanda spriten med den övriga vätskan och droppa över sockerkakan.
- Vispa vitan med lite socker och häll ner resten av sockret efter hand. Vispa tills det blir till maräng.
- Skiva eller skopa glassen över sockerkakan och krossa kakorna över glassen.
- Täck allt med maräng. Det är viktigt att all glass och även sidorna är täckta av marängsmet.
- Strö över lite mandel och ställ in formen i den övre delen av ugnen i cirka 5 minuter. Passa noga, det går fort!
- Ta ut formen när marängsmeten fått fin färg.
- Tips!
Garnera gärna med frukt eller bär.
Publicerat den
30 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar