Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four (en 70-talsklassiker)

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Glass i ugn! Det fungerar men glassen måste vara riktigt täckt av marängen. Allt utom "gräddningen" i ugn kan förberedas och ställas i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg en maräng(botten) på springform med löstagbar botten. Ställ in i frysen.
  2. Ta ut sorbeten ur förpackningen, skär i små kuber, frys in igen.
  3. Vispa vaniljglassen mjuk, blanda i krossad dajm och mandellikör.
  4. Bred hälften av vaniljglassen i botten på formen, lägg på sorbet och resten av vaniljglassen. Tryck på en marängbotten som lock. Plasta och ställ in i frysen.
  5. Marängen: Koka upp ett vattenbad på spisen. Häll äggvitan, sockret och citronskalet i en skål som passar kastrullen. Vispa med elvisp tills sockret löst sig. Marängen får inte kännas kornig.
  6. Ta skålen ur vattenbadet och fortsätt vispa till en maräng, ca 6 minuter.
  7. Tag av den löstagbara kanten på formen och bred ur marängen på den frysta glassen, det måste vara riktigt tätt så inte glassen smälter i ugnen! Strö över mandelsspån. Sätt åter på kanten, plasta och sätt in i frysen. Här kan den stå fram till...
  8. Serveringsdags! Sätt ugnen på 220 grader. Ta ut formen ur frysen, tag av plasten och sätt in den så långt ner i ugnen som möjligt i 7-10 minuter. Marängen ska få en jämn gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.