Glass i ugn!
Det fungerar men glassen måste vara riktigt täckt av marängen.
Allt utom "gräddningen" i ugn kan förberedas och ställas i frysen.
Instruktioner
- Lägg en maräng(botten) på springform med löstagbar botten. Ställ in i frysen.
- Ta ut sorbeten ur förpackningen, skär i små kuber, frys in igen.
- Vispa vaniljglassen mjuk, blanda i krossad dajm och mandellikör.
- Bred hälften av vaniljglassen i botten på formen, lägg på sorbet och resten av vaniljglassen.
Tryck på en marängbotten som lock. Plasta och ställ in i frysen.
- Marängen:
Koka upp ett vattenbad på spisen. Häll äggvitan, sockret och citronskalet i en skål som passar kastrullen. Vispa med elvisp tills sockret löst sig. Marängen får inte kännas kornig.
- Ta skålen ur vattenbadet och fortsätt vispa till en maräng, ca 6 minuter.
- Tag av den löstagbara kanten på formen och bred ur marängen på den frysta glassen, det måste vara riktigt tätt så inte glassen smälter i ugnen! Strö över mandelsspån.
Sätt åter på kanten, plasta och sätt in i frysen.
Här kan den stå fram till...
- Serveringsdags!
Sätt ugnen på 220 grader. Ta ut formen ur frysen, tag av plasten och sätt in den så långt ner i ugnen som möjligt i 7-10 minuter. Marängen ska få en jämn gyllenbrun färg.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar