Detta är en festtårta som kan bakas och frysas in. Ta ut tårtan ur frysen och stjälp upp på ett fat. Bred över maräng och efter ca 5 minuter i ugnen är det grand finale.
Instruktioner
- Börja med bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
- Smält matfett och choklad. Rör ner chokladen i äggvispet. Blanda ner mjölet. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
- Grädda bottnen på galler i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan stå i formen några minuter. Stjälp upp på galler. Låt den svalna.
- Gör fyllningen:
Mjukrör vaniljglassen. Ta undan 3 dl av glassen. Smaksätt den med punsch. Låt punschglassen stå i frysen.
- Lägg vaniljglassen i en rundbottnad skål, ca 24 cm i diameter. Bred ut glassen till ett 2-3 cm tjockt lager. Låt stå i frysen cirka 30 minuter.
- Mjukrör punschglassen. Fyll glasskålen med den. Lägg över bottnen. Tryck till så att den fryser samman med glassen. Låt stå i frysen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 275 grader.
- Gör marängen:
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret. Fortsätt vispa tills marängen är fast.
- Stjälp upp kupolen på ett ugnssäkert fat. Bred över maräng. Täck glassen noga. Grädda kupolen på galler i nedre delen av ugnen 3-5 minuter tills marängen fått fin färg.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar