Ett recept som jag fått från Ica.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform, ca 1 1/2 liter.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen. Sätt formen mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på galler. Höj värmen i ugnen till 250 grader och växla till grillvärme.
- Skölj och skala äpplena. Ta bort kärnhusen och skär äpplena i klyftor. Smält smöret i en stekpanna och lägg i äppelklyftorna. Strö över brun farin och kardemumma. Stek klyftorna på svag värme tills de mjuknar.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills marängen är fast.
- Lägg kakan på ett ugnssäkert fat. Fördela äpplena över kakan. Lägg på glassen och täck med maräng. Strö på pistagenötter. Sätt in fatet mitt i ugnen 3-5 minuter. Servera genast.
- Tips: Du kan byta ut äpplena mot färska eller tinade bär.
Publicerat den
28 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar