Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four med äpplen och kardemumma

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept som jag fått från Ica.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform, ca 1 1/2 liter.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen. Sätt formen mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på galler. Höj värmen i ugnen till 250 grader och växla till grillvärme.
  3. Skölj och skala äpplena. Ta bort kärnhusen och skär äpplena i klyftor. Smält smöret i en stekpanna och lägg i äppelklyftorna. Strö över brun farin och kardemumma. Stek klyftorna på svag värme tills de mjuknar.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills marängen är fast.
  5. Lägg kakan på ett ugnssäkert fat. Fördela äpplena över kakan. Lägg på glassen och täck med maräng. Strö på pistagenötter. Sätt in fatet mitt i ugnen 3-5 minuter. Servera genast.
  6. Tips: Du kan byta ut äpplena mot färska eller tinade bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.