Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four med hallon & blåbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

...kallas också Baked Alaska, Omelette á la norvégienne, Norwegian omelette, Omelette surprise, Omelette norvegienne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 275 grader. Tina bären. Varva musli /...sockerkakssmulor och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form.
  2. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt lite socker under vispningen tills marängen tjocknar. Lägg i de tinade bären och lägg iskall glass över bären. Täck allt med marängmassa. Strö över flagad mandel.
  3. Grädda högst upp i ugnen tills marängen är gyllenbrun, ca 2-3 minuter. Servera omedelbart.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ceciliaw 2 januari 2011

    Använde Lidls stratiacellaglass och det blev super!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.