Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four med röda sommarbär och lime

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kallt och varmt. Sockerkaka, bär och glass under ett täcke av fluffig maräng som fått färg i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret och rör ner mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.
  5. Maräng: Separera äggvitorna från gulorna, utan att det kommer någon gula i äggvitorna.
  6. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en torr och ren rostfri bunke.
  7. Vispa marängen kraftig för hand i vattenbad (över kokande vatten) tills den blir ca 65 grader varm. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
  8. Tag av marängen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills den har svalnat.
  9. Fyllning: Sätt ugnen på 250 grader grill/övervärme.
  10. Skiva sockerkakan i 3 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i botten av en ugnsform med hög kant eller i duralexglas.
  11. Mosa jordgubbarna och blanda dem med hallon, råsocker, rivet skal från 2 limefrukter och saften av 1.
  12. Fördela bären över sockerkakan. Skiva den djupfrysta glassen i 3 cm tjocka skivor och lägg skivorna i ett lager över bären, det går också bra att skeda över glassen.
  13. Bred ut marängen så att den täcker all glass och grädda med ugnsluckan öppen tills marängen blir gyllene ca 4 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.