Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad citronkaka

 
Skriv ut

Glaserad citronkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. ugn: 175 grader
  2. Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken så att den blir lite varm. Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
  3. Topping: Smält smöret. Blanda ned florsocker, eventuellt citronskal och citronsaft. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera den med tårtdekoration om så önskas.
  4. Form ca: 1,5 liter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.