Mandelmassa och apelsin är två smaker som går utmärkt att kombinera.
Instruktioner
- Riv mandelmassan på ett rivjärn eller finfördela den i matberedare. Tillsätt matfett och socker och arbeta alltsammans till en smidig smet. Blanda i äggen, ett i taget, och rör om ordentligt mellan varje ägg.
- Blanda samman de båda mjölsorterna och bakpulvret och vänd ned det i smeten. Häll och bred ut den i en smord och bröad rund kakform, ev med veckad kant, ca 24 cm i diameter (1 1/2 liter). Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter.
- Låt kakan stå kvar i formen ca 10 minuter. Stjälp upp den på bakgaller. Pensla eller bred marmeladen ovanpå och runtom kakan. Låt den kallna.
- Rör samman florsocker och apelsinsaft till en tunnflytande glasyr. Rosta ev mandelspånen i ugnens eftervärme till en läcker, guldgul färg. Glasera kakan och strö på mandelspånen som en dekorativ kant nedtill.
Publicerat den
19 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar