Denna paj är lika god varm som kall och kan därför förberedas i god tid om man vill servera den efter en middag med gäster. Iskall hårt vispad grädde, gärna med några droppar punch eller likör serveras till.
Instruktioner
- Sikta mjölet i en skål. Tillsätt smör och mjukost. Finfördela med fingertopparna eller mixer till en smulig massa.
- Vispa ägget med citronsaften. Rör ihop med mjölblandningen till en deg.
- Kavla ut degen eller tumma ut den i en pajform, 30 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter.
- Värm ugnen till 200°.
- Gör fyllningen:
Vispa samman ägg och äggulor. Tillsätt matfett, socker, mandlar och vetemjöl. Rör igenom ordentligt.
- Täck pajbottnen med mandelsmeten. Skölj, dela och kärna ur päronen. Skär dem i skivor, som stänks med citronsaft för att inte mörkna.
- Fördela päronskivorna i pajformen. Grädda ca 40 minuter. Bred sylten över den varma pajen.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar