Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad päronpaj

 
Skriv ut

Denna paj är lika god varm som kall och kan därför förberedas i god tid om man vill servera den efter en middag med gäster. Iskall hårt vispad grädde, gärna med några droppar punch eller likör serveras till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjölet i en skål. Tillsätt smör och mjukost. Finfördela med fingertopparna eller mixer till en smulig massa.
  2. Vispa ägget med citronsaften. Rör ihop med mjölblandningen till en deg.
  3. Kavla ut degen eller tumma ut den i en pajform, 30 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 200°.
  5. Gör fyllningen: Vispa samman ägg och äggulor. Tillsätt matfett, socker, mandlar och vetemjöl. Rör igenom ordentligt.
  6. Täck pajbottnen med mandelsmeten. Skölj, dela och kärna ur päronen. Skär dem i skivor, som stänks med citronsaft för att inte mörkna.
  7. Fördela päronskivorna i pajformen. Grädda ca 40 minuter. Bred sylten över den varma pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.