Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad persikotårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En riktigt vacker tårta med smak av varmare breddgrader. Själva kakan går bra att baka en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj persikorna och skär dem i tunna skivor, skär så långt du kan för kärnan. Resten av persikan går att använda till fyllningen.
  2. Koka upp vatten och socker och låt persikoskivorna koka med i 1 minut. Ta upp och lägg på en tallrik. Smörj och bröa, med kokos, en springform som har en diameter på 24 cm. Täck botten med bakplåtspapper. Lätt ut persikoskivorna över botten. Lägg dem omlott så att botten täcks ordentligt.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker länge till en mycket pösig smet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smör, kokos och rivet citronskal. Slå smeten över persikorna i formen. Grädda långt ner i ugnen, 60 minuter eller tills kakan sätter sig. Låt svalna i formen innan du lossar kakan och vänder den upp och ned så att persikorna hamnar överst.
  4. Öppna burken med persikor och häll av lagen i en kastrull. Koka upp lagen och låt koka på svag värme i 5 minuter utan lock. Vispa grädden. Grovhacka 2/3 av persikorna och blanda ner i grädden.
  5. Strö kokosen över en flat tallrik. Pensla persikokakans sidor med persikolagen. Rulla kakan i kokosen så att sidorna täcks. Dela kakan på mitten till två bottnar och lägg försiktigt överdelen (med persikorna) åt sidan. Ringla 1 dl av den ihopkokande persikolagen över den undre botten och toppa med persikogrädden. Lägg på tårtlocket och pensla gärna persikolocket med det sista av persikolagen så att tårtan får en glansig, vacker yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.