Har du torkade lavendelblommar hemma i linneskåpet? Då kan du prova dessa muffinsen.
Instruktioner
- En dag innan du bakar muffinsen häller du florsocker i en skål och blandar med med lavendelblommor. Täck med plastfolie och stå över natten tills du ska använda del
- Muffins: koka upp skivat äpple och vatten i en kastrull, lägg på ett lock och låt sjuda 15-20 minuter tills vattnet har kokat in. Rör om då och då. Dra kastrullen från värmen och låt svalna. Kör till slät puré i en matberedare.
- Placera pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins. Sikta ner bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Rör smör och socker luftigt i en separat skål, rör därefter ner uppvispat ägg, vaniljessens, äppelpuré och torkade lavendelblommor.
- Rör snabbt ner blandningen i de torra ingredienserna. Smeten ska inte röras så länge — det gör inget att det är lite klumpar i den.
Fördela muffinssmeten i pappersformarna (de ska fyllas till ungefär två tredjedelar)
- Grädda muffinsen i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula. Låt dem kallna på ett bakgaller.
Nu gör du färdigt glasyren: sikta ner florsockret med lavendelblommorna i en skål; kasta blommorna. Rör ner glykos och så mycket mjölk att glasyren går lätt att breda. Glasera muffinsen och servera.
Publicerat den
25 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar