Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserade morötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lite lyxigare morötter, till exempel till en söndagsstek? Själv har jag detta som givet tillbehör till kalkonen på juldagen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljong, socker och smör i en låg vid panna. Skrapa morötterna och lägg ner dom i den kokande skyn.
  2. Koka ca 5 minuter under lock och sedan cirks 10 minuter utan lock. Skaka pannan då och då, och låt gärna vätskan koka bort nästan helt.
  3. Rör till sist om så att morötterna får rulla i smöret. Toppa med färska kryddörter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lapp 26 november 2013

    Morötterna blev verkligen jättegoda och omtyckta av mina gäster som fick dessa till porterstek. Möjligen skall jag ta lite mindre med buljong för det blev väl mycket vätska,eller så behövs mer morötter. Toppenbetyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.