Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserade rabarberrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

I dessa söta rutor är rabarbern smaksatt med litet kanel - en säker kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör matfett och florsocker vitt och poröst. Tillsätt ägget och rör smeten slät. Blanda ned mjöl och bakpulver och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut ca 2/3 av degen jämnt i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
  3. Blanda rabarbern med socker, kanel och potatismjöl. Strö bitarna över den förgräddade bottnen. Rulla ut den sparade degen till tunna strängar som läggs i ett rutmönster över kakbottnen. Ställ nu in i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter.
  4. Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr och ringla den över kakan när den kallnat. Skär upp i rutor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.