Sött, starkt och rökt; allt i samma tugga. Revben och bönor är den perfekta kombinationen.
Instruktioner
- Lägg revbenen i en stor kastrull och täck dem med vatten. Koka upp på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och låt revbenen stå i vattnet i 30 minuter.
- Skala och hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn löken under omrörning i ca 5 minuter. Lägg hälften av löken på en tallrik och ställ åt sidan. Blanda ner chilisås, 1 dl vatten, socker, worcestershiresås och spiskummin med löken i stekpannan. Låt det sjuda i 15 minuter.
- Finhacka den rökta skinkan och blanda den med bönor, den resterande löken, 2 dl av såsen och resten av vattnet. Sjud upp och låt sjuda tills bönorna är genomvarma, ca 7 minuter.
- Sätt på grillen. Låt revbenen rinna av och placera dem på ett galler. Grilla ca 12 cm från värmen 6-7 minuter per sida. Pensla revbenen med resten av såsen och grilla dem ytterligare 2-3 minuter. Vänd dem, pensla igen och grilla ytterligare 2-3 minuter. Servera tillsammans med bönorna.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar