Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserade revben

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Sött, starkt och rökt; allt i samma tugga. Revben och bönor är den perfekta kombinationen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg revbenen i en stor kastrull och täck dem med vatten. Koka upp på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och låt revbenen stå i vattnet i 30 minuter.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn löken under omrörning i ca 5 minuter. Lägg hälften av löken på en tallrik och ställ åt sidan. Blanda ner chilisås, 1 dl vatten, socker, worcestershiresås och spiskummin med löken i stekpannan. Låt det sjuda i 15 minuter.
  3. Finhacka den rökta skinkan och blanda den med bönor, den resterande löken, 2 dl av såsen och resten av vattnet. Sjud upp och låt sjuda tills bönorna är genomvarma, ca 7 minuter.
  4. Sätt på grillen. Låt revbenen rinna av och placera dem på ett galler. Grilla ca 12 cm från värmen 6-7 minuter per sida. Pensla revbenen med resten av såsen och grilla dem ytterligare 2-3 minuter. Vänd dem, pensla igen och grilla ytterligare 2-3 minuter. Servera tillsammans med bönorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.