Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserade valnötter

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Glaserade valnötter är trevliga både som godis och som snacks. Lägg dem gärna i en vacker burk, det blir en utmärkt present att ge bort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, farin och vatten i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning och sedan småkoka utan lock tills temperaturen är +120°, ca 15 minuter. Rör om då och då.
  2. Mät temperaturen med en hushållstermometer eller gör kulprovet. Häll kallt vatten i ett glas och droppa ned litet av glasyren. När glasyren kan rullas till en kula är den färdigkokt. Koka inte för länge, för då blir glasyren sockrig.
  3. Smaksätt med vaniljsocker. Blanda ned nötterna och rör om så att de blir täckta av glasyren. Lägg upp dem på ett smörpapper och låt glasyren stelna. Förvara dem torrt i en burk med tättslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.