Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaskakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Vackra kakor som krasar när man biter i dem. Alla karameller fungerar inte lika bra att smälta, men fruit drops som säljs i plåtburkar fungerar garanterat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp och blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Vispa smör och socker fluffigt i en skål. Tillsätt ägg och vispa sedan ner mjöl och salt.
  2. Forma degen till 4 platta paket och slå in i plastfolie. Kyl i minst 2 timmar.
  3. Ta ut en deg i taget och kavla mellan två smörpapper till ca 2 mm tjocklek. Stansa ut formar med hjälp av kakmått. Använd sedan mindre kakmått för att stansa ut hål i kakorna. Kyl ner degen igen om den blir för varm och mjuk.
  4. Placera kakorna på teflonunderlag eller silipat. Det går att använda smörpapper, men då gäller det att vara extra försiktig när kakorna ska tas bort.
  5. Krossa karamellerna, en färg åt gången, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse.
  6. Lägg karamellpulver i hålen och se till att inget kommer bredvid.
  7. Grädda kakorna i 10-12 minuter och ta ut plåtarna försiktigt. Lyft försiktigt bort kakorna när de svalnat och karamellerna stelnat.
  8. Kakorna förvaras i lufttät burk och håller en vecka i rumstemperatur.

Kommentarer (1)

  • cina1975 30 november 2009

    Skulle gärna vilja veta på vilken temperatur dom ska gräddas i, är det 175 gradersom gäller eller något annat?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.