Vackra kakor som krasar när man biter i dem.
Alla karameller fungerar inte lika bra att smälta, men fruit drops som säljs i plåtburkar fungerar garanterat.
Instruktioner
- Mät upp och blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Vispa smör och socker fluffigt i en skål.
Tillsätt ägg och vispa sedan ner mjöl och salt.
- Forma degen till 4 platta paket och slå in i plastfolie. Kyl i minst 2 timmar.
- Ta ut en deg i taget och kavla mellan två smörpapper till ca 2 mm tjocklek.
Stansa ut formar med hjälp av kakmått.
Använd sedan mindre kakmått för att stansa ut hål i kakorna.
Kyl ner degen igen om den blir för varm och mjuk.
- Placera kakorna på teflonunderlag eller silipat.
Det går att använda smörpapper, men då gäller det att vara extra försiktig när kakorna ska tas bort.
- Krossa karamellerna, en färg åt gången, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse.
- Lägg karamellpulver i hålen och se till att inget kommer bredvid.
- Grädda kakorna i 10-12 minuter och ta ut plåtarna försiktigt. Lyft försiktigt bort kakorna när de svalnat och karamellerna stelnat.
- Kakorna förvaras i lufttät burk och håller en vecka i rumstemperatur.
Publicerat den
10 februari 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Skulle gärna vilja veta på vilken temperatur dom ska gräddas i, är det 175 gradersom gäller eller något annat?