- Serverar: 16 portioner
- Tid: 4 dagar
Skriv ut
Underbart god sillinläggning.
Instruktioner
- Dag 1:
Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen.
- Dag 3:
Skala och skiva gul lök, rödlök, morot och ingefära. Varva sillbitar och grönsaker fint i en rymlig glasburk. Låt stå med lock över natten, då "gifter sig" löken och sillen fint. Koka ihop ingredienserna till lagen på svag värme i ca 10 minuter. Låt stå i kylen över natten och sila sedan.
- Dag 4:
Lyft upp sillen och ta bort grönsakerna. Skala och skiva gul lök, rödlök, morot, ingefära och pepparrot till inläggningen och grovhacka dillen. Varva sill och inläggningsgrönsakerna med kryddorna i en glasburk och slå på lagen. Låt vila i ytterligare minst 2 dygn.
Publicerat den
5 september 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
I ditt recept står 8 sillfile´er, i Mannerströms recept står det hela sillar som dessutom ska behålla sitt ryggben i inläggningen! Om du vattlägger sillfile' i två dygn så har du kvar en geggig sillröra. Vänliga hälsningar Leo