Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasnudelsallad med mango och rökt lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt nudlarna i mindre bitar i en plastpåse. Tillaga enligt paketet. Skölj nudlarna i kallt vatten och låt det rinna av i sil. Krama ur med rena händer.
  2. Strimla laxen och salladslöken i småbitar, skala mangon och skär i bitar och skär gurkan i strimlor på längden med osthyvel.
  3. Skär bort den nedersta delen från sparrisen. Förväll sparrisen 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Skölj i iskallt vatten och skär i småbitar.
  4. Vispa samman dressingen. Blanda nudlar, lax och det skurna i en skål. Vänd i dressingen och salta och peppra efter smak.
  5. Fördela salladen på fyra fina tallrikar eller skålar och toppa med avokado och hackad koriander samt rostade sesamfrön. Bjud limeklyftor till och lite extra sesamolja och japansk soja.
  6. * Sesamfrön rostar du lätt själv i en torr stekpanna. Se upp, de bränns lätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.