Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glass a la Rákóczi túrós

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Carte d'or hade glassar i Ungern inspirerade av tårtor från berömda konditorier i Budapest. En av desa hette Rákóczi túrós. Det var den godaste glass vi någonsin smakat. Detta är en ganska juste kopia.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Karamell: Gör en karamell av sockret. Värm sockret i tjockbottnad stekpanna tills allt har smält (Det får ej överstiga 190 ºC, då bränns karamellen). Rör i det kokande vattnet. Häll upp på bakplåtspapper som ligger på en vanlig plåt. Låt svalna.
  2. Glass: Se till att ägg, mjölk och grädde är kylskåpskalla. Rör äggulor, socker och vaniljsocker pösigt och vitt. Tillsätt vispgrädden och rör tills blandningen blir pösig. Tillsätt mjölken långsamt under vispning. Häll blandningen i glassmaskin och kör tills blandningen blir fast.
  3. Medan glassmaskinen går: Tag hälften av karamellen och krossa den. Lägg den krossade karamellen i den form glassen skall förvaras i (måste vara på minst en liter) och blanda med kanelen. När glassen är färdig tas hälften av den och blanda den med karamell/kanelblandningen i formen. Bred sedan ut restan av glassen ovanpå. Sist garnerar man med några klickar aprikosmarmelad.
  4. Frys in, och avnjut när önskad konsistens på glassen har erhållits.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.