Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glass au four på knäckig havrebotten

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här underbara desserten kan varieras i det oändliga. Oftast görs den på sockerkaksbotten, men den härligt knäckiga havrebottnen som vi använt här passar extra bra till bären, glassen och marängen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200º och 250º
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en glasskål i mikron. Blanda socker, havregryn och vetemjöl i en skål. Rör ner det smälta smöret i blandningen till en jämn smet.
  3. Platta ut smeten i en avlång pajform med löstagbar kant, ca 10x30 cm. Grädda mitt i ugnen vid 200º, ca 15 minuter. Lägg gärna ett bakplåtspapper under formen eftersom det kan smälta ner lite fett under gräddningen. Låt bottnen kallna.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en nydiskad och torr skål med rena vispar. Tillsätt florsockret och vispa ytterligare tills det bildas toppar.
  5. Lägg de halvtinade bären på havrebottnen. Lägg vaniljglassen ovanpå och bred marängen över. Se till att glassen täcks helt. Strö över mandelspån och gratinera högt upp i ugnen vid 250º, ca 3 minuter, så att marängen får färg. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.