Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glass au fourtårta på havrebotten

(2 kommentarer)  
Glass au fourtårta på havrebotten Glass au fourtårta på havrebotten
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Vanlig glass au four på sockerkaka är gott, men det här är mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet. Tag kastrullen från plattan och rör i socker och havregryn
  2. Tillsätt en äggula i taget. Därefter vetemjöl och bakpulver.
  3. Häll smeten i en pajform och grädda i 175º i 15 minuter. Låt svalna.
  4. Skiva alla jordgubbarna utom en att toppa med. Vispa vitorna hårt och ha sedan i sockret lite i taget och vispa till vit fin slät maräng.
  5. Lägg glassen lite jämt fördelat på havrebotten (Inte riktigt ända ut till kanten) och däröver sedan jordgubbsskivorna. Bred marängen över så det täcker ordentligt. Grädda i ugn på 250º i 2-3 minuter. Håll koll hela tiden, så marängen får lagom färg.
  6. Toppa med jordgubben du inte skivade och servera med en gång!
  7. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • florin 11 april 2010

    Mycket gott! Testade på familjen igår kväll, tog frysta björnbär istället för jordgubbar. Kommer ihåg ett liknande recept från hemkunskapen i skolan, det var oxå med havrebotten.

  • pamme 24 april 2010

    Hej o tack så mycket för receptet!Det var jätte gott!T.o.m min man som inte brukar tycka om sötsaker gillade det väldigt mycket ;)Jag ger absolut en femma för receptet!Hälsningar:Pamela

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.