Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glass med philadelphiaost

(1 kommentar)  
Skriv ut

Underbar glass som sätter pricken över i efter en god helgmiddag. Enkel men sagolikt god. Servera gärna lite goda bär till glassen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägggulorna och sockret i första skålen. Blanda i philadelphiaosten och rör till en jämn smet.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum i andra skålen
  3. I tredje skålen vispas grädden fluffig. Rör därefer ner vaniljsockret.
  4. Blanda försiktigt ihop alla skålar till en och samma skål. Slå över smeten i en form beströdd av digestivkexssmulor Strö lite smulor ovanpå.
  5. Lägg formen i frysen i några timmar, eller över natten. Tag upp formen ur frysen en liten stund innan servering. Knacka ut glassen ur formen på ett fat och serverar med lite färglada goda bär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • forbyrolle 4 februari 2010

    Jag har gjort denna efterätt i flera år och den är väldigt uppskattad. Till jul varvade jag med pepparkakssmulor vilket blev en succe.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.