Underbar glass som sätter pricken över i efter en god helgmiddag. Enkel men sagolikt god.
Servera gärna lite goda bär till glassen.
Instruktioner
- Vispa ihop ägggulorna och sockret i första skålen.
Blanda i philadelphiaosten och rör till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum i andra skålen
- I tredje skålen vispas grädden fluffig. Rör därefer ner vaniljsockret.
- Blanda försiktigt ihop alla skålar till en och samma skål.
Slå över smeten i en form beströdd av digestivkexssmulor
Strö lite smulor ovanpå.
- Lägg formen i frysen i några timmar, eller över natten.
Tag upp formen ur frysen en liten stund innan servering.
Knacka ut glassen ur formen på ett fat och serverar med lite färglada goda bär.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har gjort denna efterätt i flera år och den är väldigt uppskattad. Till jul varvade jag med pepparkakssmulor vilket blev en succe.