Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glass med smak av Baileys och mörk choklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Italiensk-inspirerad glass för tillverkning i glassmaskin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ fram 3 bunkar. Dela upp äggulor och vitor i varsin bunke. Häll grädden i den tredje bunken. Vispa äggvitorna fasta och ställ åt sidan. Vispa grädden och ställ åt sidan.
  2. Blanda ner sötningsmedlet, vaniljen samt philadelphiaosten i äggulorna och vispa till en slät smet.
  3. Häll smeten och baileys i grädden och blanda ihop. Rör försiktigt ner äggvitorna i smeten, häll sedan ner smeten i glassmaskinen och starta den. Krossa chokladen till lagom storlek och tillsätt i glassen.
  4. Tiden det tar innan glassen är klar beror på vilken glassmaskin man har, men med min tar det ungefär 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • broderi 30 mars 2011

    Hur mycket Bailey´s ska det vara? Vill testa detta, men har ingen glassmaskin

  • Graff 30 mars 2011

    Har korrigerat i receptet nu, tack för att du uppmärksammade dedt. Den går att göra utan glassmaskin, men räkna med att det tar c:a 3-4 timmar minst innan den är klar då..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.