- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Italiensk-inspirerad glass för tillverkning i glassmaskin.
Instruktioner
- Ställ fram 3 bunkar.
Dela upp äggulor och vitor i varsin bunke.
Häll grädden i den tredje bunken.
Vispa äggvitorna fasta och ställ åt sidan.
Vispa grädden och ställ åt sidan.
- Blanda ner sötningsmedlet, vaniljen samt philadelphiaosten i äggulorna och vispa till en slät smet.
- Häll smeten och baileys i grädden och blanda ihop.
Rör försiktigt ner äggvitorna i smeten, häll sedan ner smeten i glassmaskinen och starta den.
Krossa chokladen till lagom storlek och tillsätt i glassen.
- Tiden det tar innan glassen är klar beror på vilken glassmaskin man har, men med min tar det ungefär 30 minuter.
Publicerat den
29 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket Bailey´s ska det vara? Vill testa detta, men har ingen glassmaskin
Har korrigerat i receptet nu, tack för att du uppmärksammade dedt. Den går att göra utan glassmaskin, men räkna med att det tar c:a 3-4 timmar minst innan den är klar då..