Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glass- och sorbetterrin med bär i hallonsirap

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En god dessert i vårens tecken! Du behöver inte vara ett proffs för att fixa till en riktigt lyxig glassdessert. Använd glass och sorbet i dina favoritsmaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck insidan av en avlång form som rymmer 1½ liter med plastfolie.
  2. Mosa pistaschglassen lite grovt med en gaffel. Lägg den i formen och tryck ut så att det täcker formens botten. Täck över och ställ i frys 2-3 timmar.
  3. Bred över hallonsorbeten, täck över och ställ i frys 2-3 timmar. Bred över mangosorbeten, täck över och ställ i frys 3-4 timmar eller till serveringen.
  4. Gör halloncoulisen: Blanda frysta hallon och socker i en lite kastrull eller värmetålig skål. Täck med plastfolie. Ställ kastrullen eller skålen i en större kastrull med hett vatten.
  5. Låt stå på svag värme i ca 1 timme. Fyll på med mer vatten efter halva tiden om det behövs. Sila. Blanda de färska bären i en skål. Häll över den kalla sirapen och ställ kallt ca 1 timme.
  6. Ta ut terrinen ca 15 minuter innan servering och skiva upp den och servera med halloncoulisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.