En god dessert i vårens tecken! Du behöver inte vara ett proffs för att fixa till en riktigt lyxig glassdessert. Använd glass och sorbet i dina favoritsmaker.
Instruktioner
- Täck insidan av en avlång form som rymmer 1½ liter med plastfolie.
- Mosa pistaschglassen lite grovt med en gaffel. Lägg den i formen och tryck ut så att det täcker formens botten. Täck över och ställ i frys 2-3 timmar.
- Bred över hallonsorbeten, täck över och ställ i frys 2-3 timmar. Bred över mangosorbeten, täck över och ställ i frys 3-4 timmar eller till serveringen.
- Gör halloncoulisen:
Blanda frysta hallon och socker i en lite kastrull eller värmetålig skål. Täck med plastfolie. Ställ kastrullen eller skålen i en större kastrull med hett vatten.
- Låt stå på svag värme i ca 1 timme. Fyll på med mer vatten efter halva tiden om det behövs. Sila.
Blanda de färska bären i en skål. Häll över den kalla sirapen och ställ kallt ca 1 timme.
- Ta ut terrinen ca 15 minuter innan servering och skiva upp den och servera med halloncoulisen.
Publicerat den
26 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar