Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassandwich

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Bli din egen GB-gubbe

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Bre ut smeten på plåten. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 5 minuter.
  3. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper och lägg en fuktig bakduk över. Låt kakan svalna. Dra bort bakplåtspapperet. Dela kakan på längden till 2 bottnar.
  4. Tina glassen något. Fördela den i ett jämnt lager på ena halvan av kakan. Täck med den andra halvan och tryck lätt. Frys i 3 timmar.
  5. Ta ut och låt den frysta kakan mjukna något i 10 minuter innan den skärs i bitar. Pudra över med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.