Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassbägare med blåbär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ljuvlig sås gjord på färska blåbär ringlas över vanilj- och jordgubbsglass och serveras med spröda rån och mynta. En himmelsk dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg socker, smör och grädde i en kastrull. Koka upp på medelhög värme och rör om hela tiden. Sänk värmen och låt sjuda svagt ca 2 minuter tills såsen tjocknar något.
  2. Rör ner blåbären i såsen och koka upp. Låt sjuda 2-4 minuter tills blåbären mjuknar och avger sin saft. Låt svalna.
  3. Fyll sex glas med två kulor vaniljglass var och lägg en kula jordgubbsglass på varje portion. Ringla över blåbärssåsen. Sätt i rånen och garnera med mynta.
  4. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.