1. Vispa ihop i en kastrull, gulor, vatten och socker.Låt det
sjuda upp under vispning och tjockna.ej mer.Låt krämen
kallna,rör om då och då.
2. Smaksätt krämen med vanoljen,vispa gräden och rör ner
den. Kläd ett par skålar med plastfolie,den större,
invändigt,den mindre utvändigt.Häll krämen i den större,
och tryck ner den mindre i krämen.Ställ i frysen ett par
timmar.
Glassen
1 Vispa gulorna och florsockret poröst.Rör ner den vispade
grädden och lingonsylten.Blanda väl.
Ta ut den frysna parfaiten och ta bort innerskålen.Fyll
hålet men lingonglassen.Ställ tillbaka den i frysen och
låt den stå i 4 - 5 tim. eller längre.Själp upp "bomben"
och garnera den med smält blockchoklad strössel,
citronmeliss.Allt efter fantasi och tillgång..
Nyårsafton trevligt att sätta in tomtebloss
vid serveringen.
,