Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassbomb med banan och mango

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vaniljprickiga gräddrosor på ett skal av mockaglass och där innanför fryst banangrädde. Nobelfin dessert som passar alla åldrar. Du måste göra den en dag i förväg så att den hinner stelna. Hittar du inte mogen mango kan du i stället välja t ex apelsin, kiwi, ananas eller färska druvor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ fram glassen en stund så att den går att röra mjuk. Vispa grädden tjock. Skala bananerna och mosa dem. Lös upp espressopulvret i litet varmt vatten.
  2. Rör ned kaffet i glassen. Fyll en rundbottnad skål med glassen och dra den upp mot sidorna. Ställ in i frys tills glassen är fast. Blanda grädden och bananmoset och fyll hålet. Ställ in i frysen på nytt och frys bomben ca 1 dygn.
  3. Ta ut skålen när det är dags att servera och doppa den snabbt i varmt vatten. Stjälp upp bomben på fat och dekorera med mangoskivor och gräddrosor. Servera.
  4. Tips: Använd gärna små rundbottnade skålar och servera glassen som portionsbomber.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.