Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassbomb med sorbet

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Överraska med en magnifik final, vår glassbomb i choklad är fylld med solgul mangosorbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop äggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker.
  2. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten.
  3. Häll smeten i en rund form, ca 3 liter. Pressa ut glassen med hjälp av en mindre rund form, ca 1 liter, så att den täcker botten och sidorna. Frys glassen 1-2 timmar. Ta ut glassen och ta bort den lilla formen. Fyll hålrummet med sorbet. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen 2 timmar eller längre.
  4. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Låt stå i kylen ca 1 timme. Garnera med mynta och fikon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.