En god kombination som var frisk i smaken. Det var en bra avslutning på middagen. Den var även väldigt dekorativ på tallriken.
Instruktioner
- Klä fyra runda portionsformar med plastfolie.
- Rör blåbärsglassen och hallonsorbeten mjuk.
- Packa blåbärsglassen runt om kanterna och botten i den plastklädda formen. Fyll på med hallonsorbet i mitten. Täck med plastfolie. Ställ formarna i frysen. Går bra att göra flera dagar innan.
- Tina hallonen, mixa och passera dem till en sås. Blanda såsen med florsocker och limesaft. Går bra att göra flera dagar innan.
- Garnera tallrikarna med bär och mynta. Lägg hallonsås på tallrikarna. Droppa på små klickar av crème fraiche på hallonsåsen och dra ut dem med en tandpetare.
- Ta fram glassbomberna ca 30 minuter innan de ska ätas, ställ dem i kylskåp. Stjälp upp glassbomben på hallonsåsen.
- Servera glassbomben
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar