Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassfyllda chokladformar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Små lyxiga konfektliknade bakelser gjorda av choklad. Fyll chokladformarna med en god glass, gärna "ripplad" med nougat, frukt, bär eller sylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med formarna. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält dem i vattenbad eller i mikron.
  2. Vid vattenbad är det viktigt att skålen täcker kastrullen väl. Vattenångan får inte komma i kontakt med chokladen. Då blir den grynig.
  3. Pensla 10 bakformar med olja. Pensla dem sedan med den smälta chokladen. Låt formarna stelna i kylen 5-10 minuter.
  4. Pensla formarna ytterligare en gång med choklad. Låt dem åter stelna i kylen 5-10 minuter.
  5. Lossa formarna försiktigt. Ställ chokladformarna på ett serveringsfatt.
  6. Lägg en glasskula i varje chokladform. Garnera med lite bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.