Små lyxiga konfektliknade bakelser gjorda av choklad. Fyll chokladformarna med en god glass, gärna "ripplad" med nougat, frukt, bär eller sylt.
Instruktioner
- Börja med formarna. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält dem i vattenbad eller i mikron.
- Vid vattenbad är det viktigt att skålen täcker kastrullen väl. Vattenångan får inte komma i kontakt med chokladen. Då blir den grynig.
- Pensla 10 bakformar med olja. Pensla dem sedan med den smälta chokladen. Låt formarna stelna i kylen 5-10 minuter.
- Pensla formarna ytterligare en gång med choklad. Låt dem åter stelna i kylen 5-10 minuter.
- Lossa formarna försiktigt. Ställ chokladformarna på ett serveringsfatt.
- Lägg en glasskula i varje chokladform. Garnera med lite bär.
Publicerat den
13 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar