Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassfyllda citroner

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Superenkel och smarrig dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av toppen, ca 1/4 av citronerna. Spara gärna locket som dekoration. Gröp ur dom med en liten vass kniv och en sked. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner den i äggsmeten. Skär citronerna så de blir plana i botten, och fyll dom med glass-smeten. Ställ dom i en form. Häll glassen som blir över i en skål. Frys allt i minst 4 timmar. Innan servering, ta fram glassen och låt mjukna i rumstemperatur, ca 1 timme. Skeda glassen som blev över, och lägg som en topp över citronerna. Servera!
  2. Tips: Istället för citroner, fyll apelsiner, men minska då sockret till hälften.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Boddan 1 januari 2008

    Hej Sofie! Nu har jag provat dina glassfyllda citroner. De blev ett mycket uppskattat avslut på nyårsmiddagen. Tack än en gång. Detta ska jag göra många, många gånger framöver. Kram/Bodil

  • tina62 31 juli 2008

    De är toppengoda! Hittade ett foto till dej, hoppas det är ok//Tina

  • Annut1980 12 juni 2009

    Ska testa detta recept imorron på jobbfesten :)

  • Mittkontor2 13 juni 2013

    Riktigt god efterrätt som uppskattades av alla på middagen. Jag kan varmt rekommendera denna goda glass.....jag tog en extra matsked citronsaft =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.