Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassig Cheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det finns både bakad och frysta cheescakes. Den här är glassig och riktigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form med löstagbar botten.
  2. Krossa kexen ordentligt smulig och strö hälften i botten på formen.
  3. Skilj gulor och vitor åt, och vispa samman gulor med socker, vanlijsocker och ost i en bunke.
  4. Vispa vitor i en annan bunke, till hårt skum.
  5. Grädden vispas i ytterligare en annan bunke.
  6. Rör samman grädde med ost-massan och vänd därefter försiktigt ned äggviteskummet. Rör massan jämn och häll i formen.
  7. Strö över resten av smulorna.
  8. Frys i minst 12 timmar.
  9. Tag fram cheesecaken några minuter innan servering.
  10. Droppa gärna lite hallonsås på tallrikarna.
  11. Hallonsås: Smält ner frysra hallon på svag värme tillsammans med florsocker. Sila i finmaskig sil så saft och kärnor blir ordenligt separerade.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lilljeppe 26 april 2008

    Jag har själv detta recept hos mig, fast min heter chezz cake. Så 5 poäng får den av mig eftersom jag vet hur den smakar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.