Det finns både bakad och frysta cheescakes. Den här är glassig och riktigt god.
Instruktioner
- Smörj en form med löstagbar botten.
- Krossa kexen ordentligt smulig och strö hälften i botten på formen.
- Skilj gulor och vitor åt, och vispa samman gulor med socker, vanlijsocker och ost i en bunke.
- Vispa vitor i en annan bunke, till hårt skum.
- Grädden vispas i ytterligare en annan bunke.
- Rör samman grädde med ost-massan och vänd därefter försiktigt ned äggviteskummet.
Rör massan jämn och häll i formen.
- Strö över resten av smulorna.
- Frys i minst 12 timmar.
- Tag fram cheesecaken några minuter innan servering.
- Droppa gärna lite hallonsås på tallrikarna.
- Hallonsås:
Smält ner frysra hallon på svag värme tillsammans med florsocker. Sila i finmaskig sil så saft och kärnor blir ordenligt separerade.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har själv detta recept hos mig, fast min heter chezz cake. Så 5 poäng får den av mig eftersom jag vet hur den smakar