Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassig dajmkaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Fantastiskt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mandeln grovt, gärna i en mixer. Dela äggen och vispa äggvitorna samt 1,8 dl strösocker hårt. Vänd ner den grovhackade mandeln och häll i smord form.
  2. Grädda i 175 grader ca: 20-25 minuter. Låt kallna.
  3. Vispa grädde, 1 dl strösocker och äggulorna hårt. Blanda i en hackad dubbeldajm i gräddblandningen och bre över den kalla kakan.
  4. Hacka sedan resten av dubbeldajm och strö över kakan. Ställ in kakan i frysen och låt den tina en halvtimme innan servering. Till en stor långpanna krävs dubbel sats.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Taiinisch 12 mars 2009

    hur gör man när man skållar?

  • Annafbg 15 mars 2009

    Jättegod! Jag och familjen har just ätit av den här kakan så att magarna står i fyrkant, det är svårt att sluta i tid. Perfekt till kvällsmys! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.