Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Fyllning till glasswienerbröd Har ej testat det ännu men det kanske är en lite väl stor laddning ändå har jag bantat ner det till 1/5 av grundreceptet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äggulor, strösocker och mjölken blandas och tillsättes till upphettade gräddmjölk blandningen.
  2. Gräddmjölkblandningen upphettas till 99 C får ej kokas. Tillsätt äggblandningen omröres till en simmig sås.
  3. Vaniljsockret tillsättes när massan kallnat.
  4. Smöret vispas till lätt konsistens med den kalla glassmassan som tillsättes portionsvis tills det blir en luftig smörkräm.
  5. Det blir ca 1,3 kg av den här satsen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • fia666 31 mars 2010

    Hejsan, undrar om man ska smälta smöret innan man vispar den till lätt konsistens ? Undrar också om det är jätteviktigt att använda glykos i gräddmjölkblandningen?

  • pumalotta 27 maj 2011

    pluggar till bagare, som regel brukar det vara 85 gradr som gäller när man kokar såna krämer för då koagulerar ägg. Vi använder alltid det som riktmärke, oavsett om det är zulaika, lemoncurd eller glasskräm.... smöret ska vara rumsvarmt , mjukt icke smält.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.