Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassrulltårta

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Den här rulltårtan liknar en klassisk drömtårta, men fyllningen är inte smörkräm utan glass, vilket gör den ännu mer drömlik! Rulltårtan serveras förstås genast den rullats ihop, men rulltårtebottnen isolerar, så den klarar sig gott omkring 20 minuter i rumstemperatur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Klä en vanlig långpanna, ca 30x40 cm, med smörpapper som smörjs och mjölas.
  2. Skilj äggvitorna från gulorna och vispa vitorna hårt. Tillsätt gulor och socker under vispning. Sikta samman mjölsorterna med bakpulver och kakao. Blanda väl i smeten, men rör inte för mycket. Bred ut i långpannan och grädda 8-10 minuter.
  3. Stjälp upp på ett sockerbestrött smörpapper. Lägg ett på översidan fuktat smörpapper över kakan och låt den kallna. Blöt det övre smörpapperet ytterligare ett par gånger, så blir inte rulltårtsbottnen hård.
  4. Skär glassen i tunna skivor på längden och lägg dem över kakan som sedan rullas samman. Servera i skivor som skärs efterhand.
  5. Frys i bitar det som inte blir uppätet direkt. Då har ni de härligaste bakelser att överraska oväntade kaffegäster med. Bakelserna tinar på 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.